Tiden går fort..

redan kommit in i  vecka 35+5.. enligt uträkningen har jag 30dagar kvar til förlossning..
men det är vanligt att första barnet går på övertid.. 2 veckor övertid blir man igångsatt..
försöker ta långpromenader med hunden så att jag får igång bäbisen.. har blivit trött att gå som nalle puh, vaggar fram som honom..sista månaden måste nog vara den svåraste.. tiden går mycket saktare känns som att man har vart på smällen i evigheter, massa hormoner sprider runt och man känner sig grinig hela jävla tiden..
satt och grät till en film här om dan, sånt som aldrig händer annars.. fan satt ju tom och grät på bion när vi såg sex and the city förra helgen..
92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

//
kroppen: nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell.

Barnet: nu väger barnet mellan 2000-2500gram och längden är ungefär 45cm. barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötterna och knän. man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man tex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka.
//familjeliv.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0